Menu

facebook  
136.jpg
Lid worden van YnnaturaVrijblijvend kennismakenDonateurs

Donateur aan het woord: Berend Snijder over zijn liefde voor de natuur

Mijn liefde voor de natuur is begonnen toen ik als kleine jongen met de polsstok de Bildtse ‘klaai’ op trok om eieren te zoeken. Die liefde heeft zich verder ontwikkeld toen ik later, toen ik wat ouder werd, met mijn vader het veld in ging om te ‘vogelen’. Prachtige tochten hebben we samen gemaakt. Nog steeds ga ik graag met mijn vrouw Renate de natuur in, verrekijker om de nek – vogelboekje bij de hand en dan proberen vogels te spotten en te herkennen.

Mijn mooiste plekje op aarde is het waddengebied. Meer specifiek het Noarderleech, het buitendijkse kweldergebied van Zwarte Haan tot aan Hallum. 100 kleuren groen, grijs en bruin. In alle jaargetijden schitterend. Zeker als het meezit en een jagende slechtvalk of een smelleken te bewonderen is. Door de natuurwandelingen zijn we het belang van faciliteiten zoals een vogelkijkhut gaan waarderen. Dankzij deze beschutting hebben we bijvoorbeeld eens een waterral en een roerdomp gezien. Dat was anders nooit gebeurd.

Toen bestuurslid Kor Bolhuis ons vroeg ons bij Ynnatura aan te sluiten, heb ik geen moment geaarzeld. Ik vind het mooi dat ik namens Van der Veen & Kromhout een bijdrage kan leveren aan de natuur. Het is belangrijk dat we de natuur in stand houden en ook toegankelijk maken zodat veel mensen er van kunnen genieten. Uiteraard is ook het netwerk van Ynnatura zakelijk interessant. Wat mij daarbij trouwens opvalt en zeer aanspreekt is dat er veel (natuur) gelijkgestemden zijn. Dat geeft een speciale sfeer.

Graag tot ziens bij één van de excursies!