Menu

facebook  
136.jpg
Lid worden van YnnaturaVrijblijvend kennismakenDonateurs

Verslag excursie 22 april - Jelle Bijlsma & Martenastate

verslag 22 april

Vriijdag 22 april organiseerde Ynnatura haar voorjaarsexcursie. Die bestond deze keer uit een bezoek aan Jelle Bijlsma bv te Gytsjerk en een excursie onder leiding van Frank en Jelle Coen Bijlsma (van Jelle Bijlsma bv) en Henk Buith (voorzitter Stichting Martenastate) naar Landgoed Martenastate te Koarnjum. Diverse donateurs maakten van deze bijzondere gelegenheid gebruik om het onderlinge contact te verstevigen en een stukje Fryslân te ontdekken.

Op het terrein van Jelle Bijlsma bv werden we hartelijk ontvangen door Jelle Coen en Frank Bijlsma. Na een interessante presentatie van Jelle Coen Bijlsma over hun bedrijf en de innovaties die zij doorvoeren om vooral op het gebied van milieuvriendelijk ondernemen voorop te lopen, werd er een kort verslag gegeven over de werkzaamheden die zij in Park Martenastate hebben uitgevoerd. Kijk ook op http://jellebijlsma.nl/

Na deze presentatie namen Frank Bijlsma en Henk Buith het over door ons mee te nemen naar Martenastate in Koarnjum voor een rondleiding door het mooie park. Landgoed Martenastate bestaat uit een state, park, natuurkampeerterrein en een grafheuvel. It Fryske Gea is de landschapsbeheerder van het park. De afgelopen jaren is o.a. door Jelle Bijlsma bv het achterstallig onderhoud flink aangepakt. Hierdoor kunnen de huidige en komende generaties blijven genieten van de stinzenflora die hier uitbundig bloeit. 

Bedankt Jelle Coen en Frank Bijlsma, Henk Buith en onze donateurs voor deze gezellige middag.