Wildcamera’s

Om meer inzicht te krijgen in de zoogdierfauna zijn tien cameravallen op de industrieterreinen Westkern en Skûlenboarch (bij de deelnemende bedrijven en op gemeentegrond) geplaatst. Per drie maanden worden de camera’s door een ecologisch medewerker van Bureau Faunax gecontroleerd en de resultaten verwerkt. Bijgaand filmpje is een compilatie van december 2021 tot en met maart 2022.

April t/m juni

De periode april t/m juni 2022 leverde duidelijk meer resultaten op. Zo zijn onder andere beelden vastgelegd van blauwe reiger, buizerd, ree (met jonge reetjes), steenmarter, fazant, vos en otter. Bijgaand filmpje is een compilatie van de resultaten.

Alle resultaten zijn per cameralocatie opgenomen in een tabel die u hier kunt downloaden: Resultaten april tm juni 2022

Juli t/m september

In de zomermaanden werden diverse filmopnames van onder andere reeën, hazen, steenmarters, koolmees en merel gemaakt. Door de camera op het bedrijfsterrein van Van Assen Recycling werd zelfs een bijzondere libel vastgelegd: de weidebeekjuffer. Hoewel deze libellensoort in Nederland vrij algemeen is, komt deze in Fryslân zeldzaam voor.
Bijgaand filmpje is een compilatie van de resultaten.
Alle resultaten zijn per cameralocatie opgenomen in een tabel die u hier kunt downloaden: Resultaten juli tm sept 2022

Oktober t/m december

De periode oktober tot en met december 2022 leverde weer mooie resultaten op. Zoals bijvoorbeeld filmbeelden van reeën, steenmarters, grauwe ganzen, Canadese gans, Nijlgans en waterhoen. Een mooie “vangst” betrof opnieuw een otter en veel – meer dan vijftig – verschillende waarnemingen van vossen. Nieuw bij de waarnemingen was deze keer ook de Turkse tortel.
Bijgaand filmpje is een compilatie van de resultaten.
Alle resultaten zijn per cameralocatie opgenomen in een tabel die u hier kunt downloaden:Resultaten oktober tm december 2022

Totale periode dec. 2020 tot juni 2023

Het project “Samen investeren in biodiversiteit” vond plaats in de periode 2020 – 2023. Onderdeel van het project was het inventariseren van de fauna op de bedrijfsterreinen en de openbare ruimtes met wildcamera’s. Bijgaand filmpje bevat een compilatie van een selectie van de beelden uit de periode december 2020 tot juni 2023. Van de verschillende periodes zijn afzonderlijk filmpjes gemaakt die hier ook te zien zijn.
Alle resultaten zijn per cameralocatie opgenomen in een tabel die u hier kunt downloaden:Overzicht

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.